recept: Óvári sertéssült, Kifőzde
Óvári sertéssült
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szép szelet tarja, v. comb,
4 szelet főtt, füstölt tarja,
30 dkg gomba,
1 fej vöröshagyma,
4 szelet óvári sajt,
só, bors, zsír



A hússzeleteket kiklopfolom, megfűszerezem, meghintem kevés liszttel, és nagyon forró zsírban, hirtelen, 2-3 perc alatt, mindkét oldalán pirosra sütöm, majd kiveszem, és letakarva, meleg helyre félreteszem.
A fennmaradt zsírban megfonnyasztom az apró kockákra vagdalt vöröshagymát, majd ráteszem a szeletelt a gombát. Nem várjom meg, hogy levet eresszen, éppen csak ´hajlékony´ legyen. Megsózom, kicsi borssal meghintem.
Zsírral alaposan kikenek egy tűzálló edényt, az aljára teszem a húsokat, rá a füstölt tarját, arra egy kupac gombát, és befedem egy szelet sajttal. Azért kell a füstölt tarja és nem gépsonka, mert a mai gépsonkának vegetás szójaíze van, semmi köze a finom rostos, füstös, szaftos sonkához, ami ide kellene.
Ha megraktam a tepsimet, lefedem, és 190-200 fok táján 25-30 perc alatt készre sütöm.
Petrezselymes újkrumplival vagy sültkrumplival kínálom, zsenge káposztasalátával vagy paradicsomsalátával.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: petrezselymes újkrumpli
 sültkrumpli
 káposztasaláta
 paradicsomsaláta

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.16. Utoljára frissítve: 2009.01.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:01:23 - 1.82)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez