Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
4 szép szelet tarja, v. comb, 4 szelet főtt, füstölt tarja, 30 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 4 szelet óvári sajt, só, bors, zsír |
A hússzeleteket kiklopfolom, megfűszerezem, meghintem kevés liszttel, és nagyon forró zsírban, hirtelen, 2-3 perc alatt, mindkét oldalán pirosra sütöm, majd kiveszem, és letakarva, meleg helyre félreteszem. A fennmaradt zsírban megfonnyasztom az apró kockákra vagdalt vöröshagymát, majd ráteszem a szeletelt a gombát. Nem várjom meg, hogy levet eresszen, éppen csak ´hajlékony´ legyen. Megsózom, kicsi borssal meghintem. Zsírral alaposan kikenek egy tűzálló edényt, az aljára teszem a húsokat, rá a füstölt tarját, arra egy kupac gombát, és befedem egy szelet sajttal. Azért kell a füstölt tarja és nem gépsonka, mert a mai gépsonkának vegetás szójaíze van, semmi köze a finom rostos, füstös, szaftos sonkához, ami ide kellene. Ha megraktam a tepsimet, lefedem, és 190-200 fok táján 25-30 perc alatt készre sütöm. Petrezselymes újkrumplival vagy sültkrumplival kínálom, zsenge káposztasalátával vagy paradicsomsalátával. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|